“Heb je zelf al alles geprobeerd en krijg je het niet opgelost?”

Ik begeleid mensen die probleemgedrag ervaren bij hun hond en zelf niet meer weten wat ze er nog aan kunnen doen.

 

Voorbeelden probleemgedrag:

 

  • Trekt je hond aan de lijn tijdens het wandelen?
  • Reageert hij fel op de deurbel en bij bezoek?
  • Gromt hij als je in de buurt van zijn voerbak komt?
  • Valt hij uit naar andere mensen of honden?
  • Vernielt hij spullen in huis?
  • Kan hij niet alleen thuis zijn?
  • Of vertoond hij ander ongewenst gedrag?


Dit gedrag verdwijnt niet vanzelf. Ik kan als gedragstherapeut helpen om dit ongewenste gedrag af te leren, zodat uw hond gewenst gedrag gaat tonen en u meer binding krijgt met uw hond. Wat wij als mensen vaak als ongewenst gedrag ervaren, is voor uw hond meestal natuurlijk, soorteigen gedrag. Wij leren u en uw hond op een juiste manier met elkaar te communiceren. Hierbij wordt vooral gekeken naar de lichaamstaal en behoefte(n) van de hond en ik zal daarbij de nodige tips en adviezen geven. Vaak zal blijken dat het gedrag van u als eigenaar invloed heeft op het gedrag van uw hond.

 

De consulten vinden in principe altijd bij u thuis plaats. Op deze manier kan ik uw hond observeren in zijn eigen, vertrouwde omgeving. Meestal is één consult voldoende om de hond te observeren en om  de juiste handvaten te geven om het probleemgedrag te verhelpen/voorkomen. Eén consult duur circa 2 uur. Indien een consult langer duurt, worden er geen extra kosten in rekening gebracht. Van tevoren ontvangt u een vragenlijst zodat ik me al voor kan bereiden en na afloop ontvangt u een behandelplan met tips en adviezen.

 

Tarief consult: € 175,- inclusief 6 weken nazorg via mail/telefoon.

Bedrag is inclusief BTW en inclusief reistijd binnen een straal van 20 kilometer vanaf postcode 6176EE Spaubeek. Vanaf 20 km (enkele reis)  € 0,50 per kilometer extra.